De Halte

Deze slideshow vereist JavaScript.


De Halte
is een buitengewoon buitenbuurthuis.

de Halte gebruikt een braakliggende terrein die door recessie is beschikbaar.
het bestaat uit individuele stukjes waar mens kan voor ze eigen moestuintje zorgen en een gezamenlijk deel waar bewoners elkaar tegenkomen en waar ze samen zorg voor dragen.

Het gezamenlijke deel wordt bestraat en verhoogd zodat alle bewoners uit de buurt er gebruik van kunnen maken. Het pad en huisje zijn zo ontworpen dat ook mensen met een rolstoel er gebruik van kunnen maken. Hier zal uiteindelijk ook een eco-bus halte komen te staan met o.a. een kweekzolder, bijenmuur en waterreservoir.

Tuinprogramma
Op het stukje land tussen de Enghlaan en de Operettelaan willen we een verhoogd middenpad laten aanleggen, met een tafel en wat zitjes. Later nog een structuur als overkapping waartegen allerlei planten zoals druiven en frambozen kunnen groeien.

Bij de Halte zal uiteindelijk ook een eetbare bushalte komen te staan met o.a. een kweekzolder, paddenstoelenmuur, een muur voor klimmende planten, een bijenmuur en een waterreservoir. Vanaf 14 mei komen er rond de 20-30 deelnemers bij elkaar die van 10-17 uur bouwen aan de eetbare bushalte. Op 17 mei gaan we de halte met Proef Eetbaar Utrecht presenteren. Het wordt een feest waarbij wij ongeveer 300 tot 400 bezoekers uit de buurt verwachten.

Openingstijden op 17 mei: 11:00-20:00 uur
Tijdstip activiteit: mag altijd aan sluiten
Contactgegevens: adres / website Leidsche Rijn : tussen de Enghlaan en de Operettelaan

 

Plaats een reactie