Voedselbos Makeblijde

Deze diashow vereist JavaScript.

Op zaterdag 17 mei zijn er in Makeblijde verschillende activiteiten te bezoeken die in het teken staan van de Dag van de Amateurkunst en de Dag van de Stadslandbouw.

Er is speciaal een afwisselend programma voor kinderen (en grote mensen)! Kinderen van de jeugdtheaterschool nemen je mee door de tuin waarbij je verrast wordt door verschillende optredens. Vanachter een boom kan zomaar Stardance tevoorschijn komen, bots je verderop tegen theatergroep Splinter aan of hoor je plots het gezang van Alchemilla achter een heg. Theatergroep Mimekry speelt twee keer de voorstelling ‘Het Insectenhotel’. Een fantasierijke voorstelling voor kinderen (4-8 jaar) over de natuur en de lekkerste patat. Of anders sluit je aan bij de rondleiding waarin je leert over de wereld en verrassende smaken van het voedselbos. Bekijk ook de tentoonstelling over voedselbossen.

Programma
12.00 Theatergroep Mimekry – Het Insectenhotel
12.45 Rondleiding voedselbos
13.15 DAK wandeling
14.15 Rebel Hits Jury
15.00 Rondleiding voedselbos
15.30 Theatergroep Mimekry

Meer over het programma

Het Insectenhotel
In ‘Het Insectenhotel’ neemt Loes je mee naar de wereld van insecten. En opa vertelt waarom hij zo blij is met al die beestjes in zijn tuin. Loes heeft een eigen plekje in de tuin gekregen en laat daar aardappelen groeien. Waarom? Kom naar Het Insectenhotel om daar achter te komen!

Het Voedselbos
Het voedselbos wordt de komende jaren gerealiseerd in Architectuurpark Makeblijde. Tijdens de rondleiding ontdek je bijzondere planten als de uiensoepstruik en wordt verteld over deze nieuwe manier van voedselproductie.

DAK wandeling
Volg de kinderen van de Jeugdtheaterschool en laat je verrassen door verschillende optredens. Een delegatie van Alchemilla staat voor jou te zingen. Doe mee met Casca Dura Capoeira, wandel de camping op van Theatergroep Splinter en geniet van een mooie dans van Stardance.Aan het eind van de wandeling staat de band ‘Rebel Hits Jury’ voor je klaar met hun optreden. 21 juni staan ze in De Melkweg (Amsterdam), maar nu nog te zien in Makeblijde!

Tentoonstelling over voedselbossen
Wist je dat er een voedselbos in Marokko wel 200 jaar oud is en dat er reeds 5 nieuwe voedselbossen zijn aangelegd? Laat je in de schuilhut van Makeblijde inspireren door een expositie over verschillende gerealiseerde voedselbossen.

Contactgegevens
Oud Wulfseweg 3, Houten
www.makeblijde.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s